TERVEISIÄ SOHVALTA!

MAHL:ssa käynnistyi syyskuun alussa ESR-rahoitteinen SOHVA hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä paikallista osaamista ja osallisuutta sekä tarjota pitkäaikaistyöttömille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, sekä työikäisille mahdollisuuksia harrastaa, kouluttautua ja työllistyä hankkeen kautta. Hankkeessa pyrimme luomaan kohderyhmälle mahdollisuuksia kokea arki merkityksellisenä. Kohderyhmää osallistetaan ideoimaan ja toteuttamaan yhdessä toimintaa ja täydentämään nykyisiä hyvinvointipalveluita, lisäämään asukkaiden aktiivisuutta, yhteistyötä eri toimijatahojen välillä sekä rohkaistaan kokeilemaan uutta ja hyödyntämään paremmin olemassa olevia tiloja ja alueita.

Ensimmäiset kuukaudet kuluivat hankkeen osalta esittelypuuhissa, kun kävimme kertomassa hankkeesta kaikille keskeisille toimijatahoille. Muutamalle kohderyhmälle pidimme myös toiminnallisen hanke-esittelyn, johon kuului eri pallopelejä. Olimme mukana myös LihAppro ja Aktiivinen arki tapahtumissa esittelemässä hanketta. Järjestimme myös nuorisotalokiertueen, jossa hanketta esiteltiin suoraan nuorille.

Tapaamisten pohjalta saimme myös ensimmäiset hankkeen liikuntaryhmät käynnistettyä. Lokakuussa lähti Otavassa pyörimään kaksi kertaa viikossa nuorten pelivuoro, joka on tuonut Otavan nuorille paljon kaivattua aktiviteettia iltoihin. Marraskuussa saimme myös Kangasniemellä käynnistettyä viikoittaisen liikuntavuoron yhteistyössä nuorten työpajojen kanssa. Kangasniemellä toiminta on ollut onnistunutta, joten aloitimme vastaavanlaisen vuoron marraskuun lopulla myös Mikkelissä ja tammikuun lopussa Mäntyharjulla. Liikuntaryhmien lisäksi toiminnassa on mukana yksilöasiakkaita, sekä pienryhmätoimintaa.

Hankkeen toiminnan suunnitteluun on osallistettu hankkeen asiakkaat, jotta toiminta on heille mahdollisimman mieluista. Olemme asiakkaiden kanssa ehtineet kokeilla jo useampaa eri liikuntalajia. Asiakkaat ovat käyneet Super Cornerissa, kiipeilemässä, keilaamassa, ampumassa, ajamassa kartingia, kuntosalilla, pelaamassa tennistä, salibandya, jalkapalloa ja sulkapalloa. Muutama asiakas on löytänyt lajikokeilujen kautta itselleen uuden harrastuksen ja osa pelaakin jo aktiivisesti mukana MAHL:n sarjatoiminnoissa.Hankkeen avulla olemme saanut myös palkattua toimistolle lisää väkeä, kun helmikuun alussa Toni Kalliokoski aloitti suunnittelijan työt MAHL:ssa. Toni työstääkin tällä hetkellä muun muassa MAHL:lle uutta ilmettä mainontaan.

Haluatko sinä mukaan hankkeen toimintaan, tai tiedätkö jonkun muun jolle hankkeesta olisi apua?

Ole yhteydessä:

Elina Purhonen
elina(at)mahl.fi
044 984 2354

13 maaliskuun, 2019